מתכון להכנת מרק פרסי אטריות "אש רשתה"
מרק פרסי – אטריות "אש רשתה"
חומרים:
200 גרם עדשים.
200 גרם חומוס
200 גרם שעועית לבנה.
ירק:
1 חבילה קוזברה
1 חבילה פטרוזיליה
0.5 חבילה נענע
1 סלרי
1 טרה- כמו פרסה
1 ק"ג בצל
1 חבילה אטריות רגילות.
הוראות הכנה:
* שוטפים את הקטניות טוב טוב עד אשר מקבלים מים שקופים, משרים את הקטניות במים כל הלילה.
* שוטפים טוב את הירק וקוצצים דק דק.
* קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, חצי מטגנים בנפרד ביחד עם שני שיני שום ושמים בצד.
* לוקחים סיר שמים חצי כוס שמן מוסיפים כף מלח, חצי כף פלפל, רבע כף כורכום, מוזגים מים עד לשלושת רבעיו ומביאים לרתיחה. מוסיפים חומוס ושעועית ומביאים לרתיחה, לבסוף מוסיפים את העדשים ומביאים לרתיחה , מוסיפים 2 כפות מרק עוף,בודקים את הטעם ומתבלים שוב.
* אחרי 20 דקות בישול לאחר שהקטניות מתרככות מוסיפים פנימה את כל הירק, מביאים לרתיחה, מורידים את האש לנמוך ומבשלים כשעתיים. כרבע שעה לפני ההגשה מוסיפים את האטריות,
* מוסיפים את הבצל המטוגן ומגישים, ניתן להוסיף גם יוגורט… בתיאבון
המתכון באדיבות שחראזד מאכלים פרסיים.