מתכון להכנת מרק פאפא אלפומדרו, באדיבות השף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"
מתכון להכנת מרק פאפא אלפומדרו, באדיבות השף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"
החומרים
1 ק"ג עגבניות חלוטות ללא קליפה
6 שיני שום חתוכות דק לאורכן
חופן בזיליקום טרי קצוץ
½ כוס שמן זית
מלח, פלפל, סוכר – לפי הטעם
½ ליטר מיץ עגבניות
4-6 פרוסות לחם מפוררות
½ כוס פרמז'ן מגורדת
אופן הכנה
* יוצקים מעט שמן זית לסיר רחב.
* מוסיפים שום ומייד את העגבניות.
* מערבבים ומוסיפים תבלינים ומיץ עגבניות.
* מרתיחים ומנמיכים את האש.
* מבשלים כעשר דקות ומוסיפים פנימה את הלחם והבזיליקום.
* מגישים עם שבבי גבינת פרמז'ן מעל.
המלצת הגשה: יוצקים את המרק לקערות אישיות מעטרים בכף שמנת חמוצה וכמה עלי בזיליקום טריים.