מתכון קל ופשוט להכנת מרק עגבניות. באדיבות: "חמניה" בית קפה עברי-כשר
מתכון קל ופשוט להכנת מרק עגבניות.
מרכיבים :
1 בצל לבן גדול
4 שיני שום
גבעול סלרי קצוץ
שורש פטרוזיליה אחד
1.5 ק"ג עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס דק
שמנת מתוקה
בזיליקום
הוראות הכנה :
* מתחילים בטיגון הבצל עד שהוא מזהיב.
* לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את השום , שורש הפטרוזיליה והסלרי וממשיכים לטגן עוד דקה.
* מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-5 דקות עד שהעגבניות מתחילות להזיע.
* מכסים את העגבניות במים וממשיכים לבשל על אש נמוכה .
* לוקחים מעט מהשמנת עם כמה עלי בזיליקום טריים ומבשלים על אש נמוכה עד שהשמנת מקבלת את הארומה של הבזיליקום . מסננים , מצננים ומוסיפים לשאר השמנת . מקציפים עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס עד לקבלת קצף יציב.
* לאחר הבישול יש לטחון את המרק ולהחזיר לאש .מתקנים טעמים ומגישים חם עם כף מקציפת השמנת .
באדיבות: "חמניה" בית קפה עברי-כשר