יואב הרט – השף הראשי של "ארמונות הרודס" באילת מציע מתכון מרענן לימי הקיץ הלוהטים, שכל אחד יכול להכין לבד בבית.
יואב הרט – השף הראשי של "ארמונות הרודס" באילת מציע מתכון מרענן לימי הקיץ הלוהטים, שכל אחד יכול להכין לבד בבית.
מצרכים :
חצי ק"ג מלון קלוף ונקי מגרעינים
100 מ"ל חלב קוקוס
6 עלי ריחן (בזיליקום)
מעט גרידת קליפת הדרים (תפוז)
200 גרם קרח כתוש
120 גרם סוכר
150 מ"ל מים
כדורי אבטיח קטנים לקישוט
הערה: לגרסה אלכוהולית (אופציונלי) ניתן להוסיף 1 כוס צ'ייסר ליקר מידורי מלון (או כל ליקר אחר על בסיס פירות).
אופן הכנה :
הכנת סירופ סוכר: 120 גרם סוכר + 150 מ"ל מים + גרידת תפוז להביא לרתיחה ולצמצם לחצי כמות נוזל. להמתין עד שיתקרר.
* יש לטחון את המלון, חלב הקוקוס, עלי הריחן וכוס צ'ייסר קטנה מסירופ הסוכר במעבד מזון, עד לקבלת מרקם קרמי, אחיד וחלק. המעוניינים בגרסה האלכוהולית יוסיפו גם את הליקר.
* להוסיף קרח כתוש (בסגנון ברד), כשהיחס בין הברד למרק המלון הוא חצי – חצי.
* אפשר להוסיף כדורי אבטיח קטנים שגולפו באמצעות כף פריזיאן קטנה .
* לקשט עם עלי או תפרחת ריחן .
ניתן לשתות את המרק או לאכול עם כף.
בתאבון ולרוויה!