מתכון להכנת מרק כתום עם גרעיני דלעת מלווה בברוסקטה פרמיזן עגבניות וארגנו. מאת: מאיר רוזנברג – שף מלון רימונים גלי כנרת
מתכון להכנת מרק כתום עם גרעיני דלעת מלווה בברוסקטה פרמיזן עגבניות וארגנו. מאת: מאיר רוזנברג – שף מלון רימונים גלי כנרת
חומרים לחמישה סועדים
300 גרם דלעת
2 יח' בטטה
5 יח' גזר
2 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק דגש
¼ כפית פלפל לבן
½ כוס שמנת מתוקה
חומרים לברוסקטה
5 פרוסות לחמנייה
כף שמן זית
¼ כפית שום כתוש
100 גרם פרמיזן תכון
1 יח' עגבניה קצוצה
כף עלי אורגנו טריים
אופן הכנה
מקלפים את הירקות וחותכים אותם לקוביות, מבשלים אותם במים עד ריכוך מושלם, מתבלים בפלפל ואבקת מרק דגש, טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ובסוף מוספים את השמנת לפני ההגשה.
הכנת הברוסקטה
מערבבים את השום עם שמן הזית ומורחים את פרוסות הלחמניה, אופים את הלחם עד שהוא מקבל צבע זהוב, מערבבים את גבינת הפרמיזן עם העגבניות והאורגנו ובוזקים על הקלי.
מוזגים את המרק ועליו מפזרים גרעיני דלעת ובצד מנחים את הברוסקטה.