לקראת החורף: מתכון להכנת מרק כרובית חורפי במיוחד.
מאת: שף ישראל פלומבו, השף של מלון מרינה תל אביב
לקראת החורף: מתכון להכנת מרק כרובית חורפי במיוחד.
מאת: שף ישראל פלומבו, השף של מלון מרינה תל אביב
מרק כרובית
המרכיבים:
1 כרובית בינונית
2 בצלים קצוצים
כף שמן סויה
כפית שום כתוש
כף קמח מנופה
ליטר וחצי ציר עוף או מים קרים
מיכל שמנת מתוקה (פרווה)
מלח, פלפל וזר קטן של פטרוזיליה.
אופן ההכנה:
* שוטפים היטב את הכרובית ומעבירים אותה במעבד מזון (עד לקבלת מרקם של גרגירים ולא משחה).
* מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הכרובית וכפית השום ובוחשים עד לריכוך קל.
* מפזרים את הקמח, המלח והפלפל, בוחשים עוד קצת ומוסיפים את הנוזל הקר.
* מביאים לרתיחה ומוסיפים את מיכל השמנת, מתקנים תיבול אם צריך.
* לפני ההגשה ניתן לקשט עם פטרוזיליה טרייה ורעננה.