מתכון מרק חומוס של אסתר דמרי מתוך הספר : "ירוחם, במדבר,דברים"
על טעמים ואנשים – הוצאת קנטור מטרסו&יצחק
מתכון מרק חומוס של אסתר דמרי מתוך הספר : "ירוחם, במדבר,דברים"
על טעמים ואנשים – הוצאת קנטור מטרסו&יצחק
חומרים
1 חבילה קטנה גרגרי חומוס (400 גרם)
½ כפית אבקת אפייה (או סודה לשתייה)
חתיכת דלעת קטנה
2 בצלים
1 שורש סלרי
1-2 גבעולי סלרי
½ צרור כוסברה
2-3 כפות שמן (לא חובה)
1 כף אבקת מרק עוף
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
אופן ההכנה
* משרים את החומוס למשך כל הלילה עם מים קרים. מסננים את החומוס, מעבירים לסיר עם מים עד לכיסוי, מוסיפים את אבקת האפייה ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומניחים להתקרר.
* כשהמים נעשים פושרים, מכניסים את הידיים לסיר החומוס ומשפשפים את הגרגרים בין הידיים כדי להסיר את הקליפות. שוטפים ומחליפים מים כמה פעמים במהלך התהליך עד שכל הגרגרים מקולפים ונקיים.
* מעבירים את גרגרי החומוס לסיר לחץ. חותכים את הדלעת לחתיכות גסות ומוסיפים לסיר. חותכים את הבצלים, השורש, גבעולי הסלרי והכוסברה ומוסיפים לסיר.
* מוסיפים לסיר את השמן, מתבלים באבקת מרק עוף, במלח ובפלפל ומוסיפים מים עד לכיסוי החומוס והירקות. סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה כ־30 דקות.
* פותחים בזהירות את המכסה תוך שחרור האדים. מוודאים שהחומוס רך ומתפרק.
* מוציאים מהסיר כ־2 כוסות גרגרים ומניחים בצד. טוחנים את המרק במוט ידני או במעבד מזון, ומוסיפים את הגרגרים השלמים למרק.
טיפ: אפשר להפוך את המרק לארוחה קטנה בפני עצמה ולהוסיף לו עצמות ונתחי עוף מבושלים.