מתכון למרק קטיפתי ומחמם, באדיבות השף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור": מרק בצל ובצק עלים
מתכון למרק קטיפתי ומחמם, באדיבות השף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור": מרק בצל ובצק עלים
חומרים
110 גרם קמח
700 גרם בצל חתוך לטבעות דקות
100 גרם מרגרינה
2 ליטר ציר עוף/ בקר
מלח, פלפל גרוס, מוסקט – לפי הטעם
150 סמ"ק יין אדום
בצק עלים מוכן חתוך לכסוי פי קערת המרק
אופן הכנה
* קולים את קמח במחבת עד לקבלת צבע חום.
* מטגנים את הבצל עד להזהבה.
* מנמיכים את האש, מוסיפים את הקמח הקלוי ומערבבים היטב.
* מוסיפים את הציר תוך כדי ערבוב עם כף/ מטרפה.
* מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25-20 דקות על אש נמוכה-בינונית.
* מתבלים ומוסיפים יין אדום.
* לפני ההגשה יוצקים את המרק לקערה, עוטפים את פי קערת ההגשה בבצק עלים ואופים בתנור עד קבלת צבע חום זהוב.
ניתן לקשט את בצק העלים עם שומשום וקצח לפני הכנסת קערת המרק לתנור.