מתכון קל ופשוט להכנת מרק בטטה צלוי. באדיבות: "חמניה" בית קפה עברי-כשר
מתכון קל ופשוט להכנת מרק בטטה צלוי.
מרכיבים :
חמאה
1 ק"ג בטטות
1 בצל לבן קצוץ גס
2 גבעולי כרישה קצוצים
שורש סלרי קצוץ דק
1 גזר חתוך גס
4 שיני שום
גביע שמנת מתוקה
טימין
מלח
פלפל
1 עלה דפנה
הוראות הכנה :
* מחממים תנור ל-200 מעלות
* קולפים את הבטטות וחותכים לרצועות. מסדרים על מגש, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל גרוס ומכניסים לתנור לצלייה עד שהבטטות רכות ומעט שחומות בצדדים .
* בסיר על אש נמוכה מטגנים את הבצל והכרישה עם מעט חמאה עד להזהבה
* מוסיפים את שורש הסלרי, הגזר והשום וממשיכים לטגן עד שהירקות מתחילים להזיע והגזר מתרכך מעט.
* מוסיפים את הבטטות הצלויות ומכסים במים. מבשלים עד שכל הירקות רכים וטוחנים .
* במחבת נפרדת מבשלים מעט שמנת עם טימין , עלי דפנה , פלפל שחור ומלח .
* טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים את השמנת המתובלת לאחר שסיננו אותה .
* אם יוצא סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים
באדיבות: "חמניה" בית קפה עברי-כשר