מתכון להכנת מרק בטטה גרגירי חומוס וחלב קוקוס. מאת: ניסים לוי , שף מלון "רימונים אילת ".
מתכון להכנת מרק בטטה גרגירי חומוס וחלב קוקוס. מאת: ניסים לוי , שף מלון "רימונים אילת ".
חומרים ל-5 מנות
5 כפות שמן
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
150 גרם חומוס מושרה (להשרות יום לפני)
1 בצל חתוך לקוביות
צרור כוסברה חתוך גס
50 מל' חלב קוקוס
1.5 כפיות מלח
חצי כפית קינמון טחון
1 כפית כמון טחון
חצי כפית זנגביל טחון
1 כפית מרק עוף
2 ליטר מים
1 כוס קמח לקשירה
אופן הכנה:
* מאדים את הבצל עם מעט שמן עד לצבע צהוב, מוסיפים את הבטטה וממשיכים לאדות.
* מוסיפים את המים וגרגירי החומוס הכוסברה והתבלינים ומבשלים כ-50 דקות עד שעה .
* במעבד מזון טוחנים את כול המרכיבים שבושלו בסיר מוסיפים את הקמח ומעבדים למחית חלקה .
* מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים את החלב קוקוס מביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד.
* מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עוד חמש דקות ומגישים .