מוס פירות יער באדיבות: הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
מוס פירות יער באדיבות: הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
להניח מרנג בתבנית קוטר 26
חומרים למוס פירות יער:
500 גרם פירות יער טחונים גס בפוד פרוססור. (להשאיר מעט פרי לא מרוסק לקישוט העוגה )
14 גרם ג'לטין מעורבב ב ½ כוס מים.
3/4 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
4 כפות ברנדי
500 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
* להמיס את הג'לטין על אמבט מים חמים
* לערבב פירות היער, מיץ לימון, ברנדי וסוכר
* להקציף את השמנת המתוקה
* להוסיף הג'לטין המומס לתערובת פירות היער ולערבב היטב.
* לקפל את השמנת המתוקה לתוך תערובת פירות היער.
* למזוג על המרנג ולשים במקפיא.
קישוט:
* להכין ג'לי מהיר בטעם תות. למזוג על העוגה ולשים במקפיא עד שמתייצב.
* לאחר שמתייצב לקשט בפירות יער שנשארו
* להוציא מהמקפיא ½ שעה לפני האכילה