מה כדאי לעשות כדי להימנע מתאונות דרכים? 🚘🚖
מאז תחילת השנה חל זינוק מבהיל של 16% בכמות ההרוגים בתאונות הדרכים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. אז מה בכל זאת אנחנו יכולים לעשות כדי לשמור על עצמנו בכביש, אפילו טיפה יותר? 🙏
ישנן דרכים רבות להימנע מתאונות דרכים: מיומנויות נהיגה שמשתפרות עם השנים והקילומטראז׳, ציות לחוקי התנועה, שימוש במערכות שמתריעות מפני סטייה מהנתיב ועוד. עם זאת נהגים מיומנים ככל שתהיו, אתם עלולים למצוא את עצמכם מעורבים בתאונה בגלל בעיית תשתית או נהג אגרסיבי, ומכאן שחשוב ביותר שעל כל מקרה שלא יהיה, תצטיידו בביטוח רכב אשר יגן עליכם במקרה של תאונה.
השנייה הקריטית
בכל שניה בזמן הנהיגה עובר הרכב שלנו מרחק גדול – וכל שניה של חוסר תשומת לב יכולה להוביל לתאונה. השנייה הזו יכולה להיות הודעת וואטסאפ שפתחנו לקרוא, שינוי תחנת הרדיו, עיניים שנעצמות מרוב עייפות או כל סיבה אחרת שתמנע מאיתנו להגיב בזמן.
כמובן שאף אחד לא יכול להיות ערני ומרוכז כל כולו בנעשה על הכביש ב-100% בכל זמן הנהיגה, החוכמה היא לדעת לזהות את המצבים בהם הערנות יורדת. במקרים כאלו מומלץ להאט את מהירות הנסיעה ולשמור על מרחק גדול יותר מהמכונית שלפניכם, ובמקרה הצורך גם לעצור להתרעננות.
בכל פעם שאתם מתיישבים מאחורי ההגה אתם צריכים להיות במיטבכם: עירניים ומרוכזים. כדי להימנע מהסחות דעת, עדיף שהטלפון לא יהיה בהישג יד או לכל הפחות מחובר לדיבורית כשכל הפושים החדשותיים וההתראות על הודעות כבויים.
טובות השתיים מן האחת
הדבר הראשון שלומדים בשיעורי נהיגה הוא שאת ההגה מחזיקים בשתי ידיים, כשהסרת יד אחת מותרת לטובת תפעול הרכב כמו במקרה של החלפת הילוך. תקנה 28 א׳ בתקנות התעבורה קובעות כי ״נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה״ ומכאן שמי שרוצה לקחת שלוק מהקפה צריך לעשות זאת כשהרכב בעצירה מלאה ❗️
תחת ההשפעה
״אם שותים לא נוהגים״ חקק במוחינו הקמפיין של לשכת הפרסום הממשלתית ב-1996. אליו אנחנו מבקשים להוסיף גם תרופות מרשם מטשטשות וכמובן שימוש בסמים. אפילו כמות קטנה של אלכוהול יכולה להעלות בנו ״אופוריה״ ולפגוע בשיקול הדעת ומיומנות הנהיגה. במקרים מסויימים יכולות גם תרופות לגרום לעייפות, שימו לב להתוויות הרשומות והימנעו מנהיגה כשאתם לא מרגישים בתקינות.
הכינו עצמכם ורכבכם לעונה
בקרוב תתחיל עונת הגשמים ונהיגת חורף היא בהחלט משהו שצריך להתחיל להתרגל אליו שוב. וזה בדיוק הזמן הנכון לבדוק את מצב הצמיגים, הבלמים, המגבים והפנסים. הימנעו מנהיגה כשאתם לבושים במעיל שעלול לסרבל את תנועותיכם והצטיידו במטליות או תרסיס למניעת הצטברות אדים.
כשזו תיגמר ויתקרב הקיץ, בדקו שוב את הנזכרים לעיל והוסיפו לרשימה גם את מערכות האוורור והמיזוג, המצבר וקירור המנוע. גם בימים החמים מומלץ לנעול נעליים שאוחזות היטב ברגליים והצטיידו בצילון לשמשה הקדמית.
יש עוד דברים רבים שכל אחד מאיתנו צריך ויכול לעשות כדי להקטין את הסיכוי להיפגע בתאונת דרכים:
חגורות בטיחות לכלל הנוסעים, שמירת מרחק של 2 שניות מהרכב שלפני, והורדת המהירות בתנאי מזג אוויר קשים. זכרו, גם אם אתם הנהגים הזהירים בעולם (כל כך זהירים שקיבלתם הנחה מחברת הביטוח) אתם לא לבד בדרכים – שמרו את שתי הידיים על ההגה ואת שתי העיניים על הנעשה בכביש ☝️
כתבה: שולי הזלקורן
צילום: שאטרסטוק