יום כיפור קרב ומגיע ועימו מגיעות ההכנות לארוחה המפסקת. קיבצנו שלושה שפים מצוינים שיתנו המלצות וטיפים למה כדאי לאכול לפני הצום ואחריו.
השפית: מירי ארזי, קונדיטורית ובעלים של רשת מתוקה
הטיפים שלי לארוחה המפסקת: לא לאכול דברים מלוחים, זה מצמיא. לא לשתות משקאות עם קפאין, כי זה משתן.. לשתות הרבה מים במהלך כל היום טרם הצום. לאכול דברים יותר "כבדים", בשר, פחמימות, דברים שמתעכלים לאורך יותר זמן. פחות גבינות ודברים קלילים שלא ישביעו לאורך זמן.
הטיפים שלי לארוחה אחרי הצום: את סוף הצום מתחילים עם תה ופרוסת עוגת דבש להעלות את הסוכר בגוף. ואחרי רבע שעה-חצי שעה מתחילים לאכול דברים נוזליים. מרק עוף זה מצוין. לא לאכול דברים כבדים ולהתחיל לאט.
המלצה על מוצר חובה שיהיה בבית בשבירת הצום: עוגיות פתי בר עם ריבה טובה
השף: שאול בן אדרת, שף מסעדות קימל, קימל בגלבוע, התרנגול הכחול
הטיפים שלי לארוחה המפסקת: לא לאכול יותר ממה שאוכלים באופן רגיל. לא לאכול מאכלים חריפים/מתוקים/מלוחים מדי. לאכול אורז, תפוחי אדמה ועוף. דברים מבושלים ולא שומניים. לשתות הרבה מים מבוקר הצום.
הטיפים שלי לארוחה אחרי הצום: להתחיל עם שתיה חמה וכוס מים. משהו קל לאכול, צנים, עוגת דבש. לא להתנפל ישר על סטייק… לאט לאט להתקדם לתוך הלילה עם אוכל יותר משביע.
המלצה על מוצר חובה שיהיה בבית בשבירת הצום: תה עם נענע וקינמון עוגת דבש, או מיץ עם תרכיז של רוזטת שקדים שמוהלים במים.
ניקי גרנר, שף רשת אל גאוצ'ו
הטיפים שלי לארוחה המפסקת: להכין מרק טוב, צח וטעים. מבחינת בשר כדאי לאכול בשר "עדין", לא סטייקים ודברים כבדים. לאכול כל היום ארוחות קטנות. לאכול דגנים במהלך היום ובארוחה המפסקת.
הטיפים שלי לארוחה אחרי הצום: להתחיל עם פירות וכוסית קטנה של משקה חריף, וכוס מים.
אחרי כמה שעות אפשר לגשת לארוחה בשרית טובה ומשביעה.
המלצה על מוצר חובה שיהיה בבית בשבירת הצום: ערק, עוגיות עבאדי או כל כעכים מלוחים אחרים, ולחיטת פירות.