מתכון חגיגי לחג הפסח: מגדל חזה עוף עם תיבולים חצילים ונענע
מתכון חגיגי לחג הפסח: מגדל חזה עוף עם תיבולים חצילים ונענע
מצרכים להכנת 2 מנות
1 חציל גדול
5 כפות שמן זית
תיבולים חצילים ונענע של "קסם המדבר"
בצל בינוני
1 חזה עוף שלם
רינג 8 ס"מ
מעט עלי נענע טריים
אופן ההכנה
* פורסים 12 פרוסות עגולות ודקות מהחציל (בעובי של כ- 1/2 ס"מ).
* מטגנים את פרוסות החציל ב- 3 כפות שמן זית עד שמזהיבות
* מניחים בצלחת, על נייר מגבת, לקירור ולספיגת עודפי השומן
* חותכים את חזה העוף לפרוסות דקות תוך הטיית הסכין באלכסון, לקבלת פרוסות רחבות
* פורסים בצל לפרוסות דקות ומטגנים אותו במחבת ב- 2 כפות שמן זית על אש גבוהה
* מוסיפים 2 כפות תיבולים חצילים ונענע ומערבבים
* מוסיפים את פרוסות חזה העוף תוך כדי ערבוב, בהדרגה
* מקפיצים במשך כ-5 דקות ואחר כך מניחים בצלחת בצד
סידור המנה
* מניחים רינג בקוטר 8 ס"מ על צלחת ההגשה הראשונה
* מניחים 2 פרוסות חציל בתחתית
* מעל הפרוסות שמים 1/4 מכמות העוף המוקפץ
* מניחים 2 פרוסות חציל מעל
* בשכבה הבאה 1/4 מכמות העוף המוקפץ
* בשכבה העליונה מניחים עוד 2 פרוסות חציל
* מעטרים בעלי נענע ומורידים הרינג בזהירות
* חוזרים על הפעולה גם במנה הנוספת
המתכון באדיבות "קסם המדבר"