מתכון למאפינס שוקולד עם מרשמלו חרוך יש לנו טיפ שישדרג כל מתכון – צרבו מרשמלו של כרמית על הגז או בעזרת ברנר. המתכון באדיבות: כרמית
רכיבים
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
שוקולד "אגו" מריר שבור למשולשים 250
3/4 כוס מים רותחים
קורט מלח
3/4 כוס קמח תופח
1 כוס קמח לבן
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כוס אבקת קקאו
אחד וחצי כוסות סוכר
4 ביצים שלמות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס ריוויון
אופן ההכנה
בסיר קטן ממיסים את החמאה, השוקולד, המים והמלח על אש נמוכה. מחממים בינתיים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים עם מטרפה קמח תופח, קמח לבן, סודה לשתייה, קקאו וסוכר. בקערה בינונית נפרדת, טורפים את הביצים עם שמן הזית והריוויון
מוזגים את תערובת הביצים אל קערת היבשים וטורפים.
מוסיפים את תערובת השוקולד שנמסה ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה בלי גושים.
יוצקים אל מנז'טים ייעודיים למאפינס המונחים בתבנית אפייה עם שקעים למאפינס. מכניסים לתנור שחומם ל-20-30 דקות אפייה. מוציאים את המאפינס מהתנור כאשר קיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.