חב' "אלפרו" – יצרנית משקאות הסויה בישראל, מציעים מתכון לחג שבועות: מאפינס חמוציות עם אגוזים וחלב סויה המצטיינים בטעמם העדין ובמרקמם הנימוח ולכן הם מתאימים מאד לאירוח.
מתכון לחג שבועות: מאפינס חמוציות עם אגוזים וחלב סויה המצטיינים בטעמם העדין ובמרקמם הנימוח ולכן הם מתאימים מאד לאירוח.
מרכיבים (ל- 6-8 מנות):
1 כוס קמח תופח
41 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפיה
100 גר' חמוציות מיובשות
7 כפות סוכר חום
1 ביצה
14 כפות שמן קנולה
1- 1/3 כוסות חלב סויה אלפרו בטעם טבעי
4 כפות שמן קנולה
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
* מחממים את התנור ל- 200 מעלות. משמנים 6 תבניות מיני (5*7*5 ס"מ) או 8 תבניות מאפינס.
* מנפים במסננת לתוך קערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
* בקערה נפרדת מערבבים את הביצה, חלב הסויה של אלפרו והשמן. מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערה הראשונה ומערבבים במטרפה ידנית עד שהתערובת אחידה וללא גושים. מוסיפים את החמוציות והאגוזים ומערבבים.
* ממלאים את התבניות המשומנות בתערובת ואופים במשך 25-30 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
זמן הכנה: כ- 10 דקות.
זמן בישול: כ- 30 דקות
באדיבות חב' "אלפרו" – יצרנית משקאות הסויה בישראל.