מתכון לט"ו בשבט: מאפה שמרים ופירות יבשים אישי (סינרול)
צימוקים ושקדים ברום, אגוזי מלך, משמש מיובש – עם קרם וניל
מתכון לט"ו בשבט: מאפה שמרים ופירות יבשים אישי (סינרול)
צימוקים ושקדים ברום, אגוזי מלך, משמש מיובש – עם קרם וניל
מרכיבים לכ-20 יחידות
לבצק :
3½ כוסות קמח לבן מנופה (500 גר)
1 קוביה או שקית שמרית (50 גר')
1 שקית משפר אפייה
½ כוס סוכר לבן (100 גר')
2 ביצים (מס' 2)
¼ כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
עד ¾ כוס מים (150 מ"ל)
למלית:
1 כוס צימוקים
1 כוס שקדים פרוסים
3 כפות רום או ברנדי
ממרחית נוגט חלב או ממרח חלבה או ממרח שוקולד קנוי מוכן למילוי
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 כפית קינמון
1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות
אבקת סוכר או סירופ סוכר.
אופן ההכנה
* מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל, לשים עד לקבלת תערובת גסה ופירורית. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.
* משהים בקערה מכוסה כשעה.
* משרים את הצימוקים והשקדים ברום.
* מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (½ ס"מ) מורחים את קרם הוניל ומפזרים לפי הסדר הבא:
1 כפית קינמון
אגוזי מלך קצוצים
משמשים חתוכים.
תערובת צימוקים ושקדים.
* מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ).
* מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה.
* מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה.
* אפשר לקשט עם פלחי שקדים.
* אופים בתנור שחומם מראש ל-170ºC 20-15 דקות.
* מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.