באדיבות השף מיקי סויסה למסעדת לונה אשקלון
חומרים :
1 חבילה דפי פילו
500 גרם בשר טחון
100 גרם שומן כבש
2 י"ח בצל קצוץ
1 י"ח גזר קצוץ
5 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות תבלין פילדלפיה
1 כוס שמן זית
לקרם חומוס :
200 גרם חומוס מבושל עד ריכוך
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן
מעט מים חמים
אופן הכנה:
* לקרם חומוס: מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
* מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר כשתי דקות מוסיפים את השום ומערבבים.
* מכניסים פנימה את הבשר ושומן הכבש ומבשלים עד שהבשר הופך להיות אפור.
* מתבלים במלח פלפל שחור גרוס ופילדלפיה מערבבים ומעבירים למסננת להורדת נוזלים.
* משמנים משטח עבודה בשמן זית ומניחים את 2 דפי פילו משמנים מעט את דפי הפילו וחוצים לשניים.
* ממלאים במילוי הבשר מגלגלים ומהדקים היטב.
* מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל8-10 דקות מוציאים חוצים לשניים ומגישים מעל קרם החומוס.