המתכונים באדיבות מאפיות ברמן
כריך חביתה
1. מצרכים
• לחמנייה מ-100% קמח מלא או פיתה מ-100% קמח מלא
• כף גבינה לבנה 5%
• ביצה
• כף שמן זית /חמאה
• מעט מלח
2. איך מכינים?
• להכנת החביתה –
o מחממים מחבת ומוסיפים את שמן הזית או החמאה
o טורפים את הביצה בקערה קטנה ומוזגים למחבת
o מכסים במכסה עד שהחביתה מוכנה.
o מקררים מעט את החביתה
• להכנת הכריך-
o מורחים שכבה דקה של הגבינה בשני צידי הלחמנייה או הפיתה
o מוסיפים את החביתה
3. תוספות ליד הכריך – ירקות
• מומלץ להפריד את הירקות מהכריך בקופסא קטנה יפה ומיוחדת. ילדים לא אוהבים שהכריך "רטוב" מהירקות. לדוג' עגבניות שרי או מקלות או כוכבי גזר ומלפפונים (חותכים את הירקות בצורות, זה מאוד מגרה ועושה חשק).
• עבור ילדים שאוהבים תוספת בכריך עצמו מומלץ להוסיף עלה חסה /פרוסות עגבנייה/ עיגולי מלפפון
כריך טבעוני
1. מצרכים
• 2 פרוסות לחם מ-100% קמח מלא או לחמנייה מ-100% קמח מלא
• ממרח עדשים כתומות (בהכנה ביתית)
• עלה חסה או נבטי חמניות
2. איך מכינים?
• להכנת ממרח עדשים-
o 1 כוס עדשים כתומות
o 3 כוסות מים רותחים
o מבשלים את העדשים במים הרתוחים למשך כ1/2 שעה עד שמתרככים.
o מסננים ומרסקים את העדשים
o מוסיפים 4 כפות שמן זית
o מוסיפים מלח, פלפל ולימון לפי הטעם
o ניתן גם להוסיף שום כתוש אפשרית בהתאם לרצונו של הילד.
• להכנת הכריך-
o מורחים שכבה עבה של ממרח העדשים על שתי פרוסות הלחם או על שני צידי הלחמנייה.
o במידה והילדים אוהבים – להוסיף לכריך עלה חסה או נבטי חמניות.
3. תוספות ליד הכריך-
• ירקות: גזר גמדי, מלפפון גמדי, פלפל גמדי בקופסא נפרדת
4. אופן הגשה: ניתן לחתוך את הכריך למשולשים או רבועים ולהכניס לקופסא מיוחדת יחד עם הירקות כמו מגשית.
כריך אבוקדו
1. מצרכים
• 2 פרוסות מלחם מ-100% קמח מלא
• חצי אבוקדו
• מיץ לימון
• מלח
2. איך מכינים?
• להכנת ממרח אבוקדו-
o מסירים את קליפת האבוקדו ובעזרת מזלג מועכים אותו
o מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח ופלפל
o מערבבים היטב
• להכנת הכריך-
o מורחים שכבה עבה של ממרח אבוקדו על שתי פרוסות הלחם
o רק במידה והילדים אוהבים – להוסיף פרוסות עגבנייה או עיגולי מלפפון
3. תוספות ליד הכריך-
• ירקות: גזר גמדי, מלפפון גמדי, פלפל גמדי בקופסא נפרדת
כריך ביצת עין
1. מצרכים
• 2 פרוסות מלחם מ-100% קמח מלא.
• ביצה
2. איך מכינים?
• בעזרת כוס קטנה, יוצרים חור בצורת עיגול, בפרוסת לחם אחת
• מחממים מחבט עם מעט שמן זית וקולים את הפרוסות
• מניחים את שתי הפרוסות זו על גבי זו במחבט, כאשר הפרוסה עם החור כלפי מעלה
• יוצקים את הביצה אל החור ומכסים במכסה עד שהביצה מתקשה לחלוטין
• מקררים מעט
3. תוספות ליד הכריך
• ירקות: גזר גמדי, מלפפון גמדי, פלפל גמדי בקופסא נפרדת
הכריך הפופולארי
1. מצרכים
• לחם מ-100% קמח מלא או לחמנייה מ-100% קמח מלא או פיתה מ-100% קמח מלא
• פרוסת גבינה צהובה
• חמאה או מזולה
• חצאי זיתים
2. איך מכינים?
• להכנת הכריך-
o מורחים שכבה דקה של החמאה
o מניחים את הגבינה הצהובה
o מניחים את הזיתים על הגבינה הצהובה
3. תוספות ליד הכריך
• ירקות: גזר גמדי, מלפפון גמדי, פלפל גמדי בקופסא נפרדת
4. לגיוון
• ניתן גם להכין מכריך זה טוסט – יש ילדים שמאוד אוהבים את זה בצורת טוסט. מניחים את הכריך בטוסטר חם לקבלת טוסט קלוי.
5. תוספות ליד הכריך כנ"ל – ירקות חתוכים בצורות יפות או ירק
כריך ישראלי מתוק
1. מצרכים
• לחם מ-100% קמח מלא, לחמנייה מ-100% קמח מלא או פיתה מ- 100% קמח מלא
• חלבה ביתית
2. איך מכינים?
• להכנת ממרח חלבה-
o 3 כפות טחינה מ100% שומשום מלא
o 3 כפות דבש או 3 כפות סילאן
o מערבבים היטב לקבלת ממרח אחיד
• להכנת הכריך-
o מורחים שכבה עבה של ממרח חלבה על שתי פרוסות הלחם
3. תוספות ליד הכריך
• ביום שכולו מתוק ניתן לשלוח כתוספת לכריך שקדים, אגוזים ופירות טריים או יבשים