מתכון מאת: השף קונדיטור של "שמרית" סטפן לייק
מרכיבים ל- 12 לבבות:
1 כוס קמח (140 גרם)
2 כפות שמרים טריים בגרגרים "שמרית"
2 כפות משפר אפיה "שמרית"
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
70 גרם חמאה או מרגרינה
4 ביצים בגודל L
200 גרם שוקולד מריר (2 חפיסות)
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
קורט קינמון
לקישוט:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1/2 1 חפיסת שוקולד (150 גרם)
סוכריות לבנות או אבקת סוכר
מקלוני שיפוד
אופן ההכנה:
- בקערה ממיסים את השוקולד עם החמאה עד לקבלת מירקם אחיד.
- בקערת מערבל עם וו גיטרה, מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס.
- בקערה מערבבים את הקמח, קינמון, שמרים ומשפר אפיה. מוסיפים לקערת המערבל בהדרגה עד לקבלת מירקם אחיד.
- משהים מכוסה כחצי שעה.
- משמנים תבניות קטנות בצורת לב כגון סיליקון או מתכת.
- מוזגים את הבצק הדליל לתבניות לב ואופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 15 דקות. בעזרת קיסם בודקים שמרכז הלב קצת דביק.
- מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
- מרתיחים את השמנת ומוזגים על השוקולד, מערבבים עד קבלת גאנש אחיד. (ניתן לפרוס את הלב כדי לחדד את צורתו)
- טובלים את לב השמרים בתוך הגאנש.
- נותנים לשארית הגאנש לטפטף ומיד מקשטים עם סוכריות לבנות.
- נועצים על מקלון שיפוד.