חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לרגל חג השבועות מתכון ללזניה קלילה וטעימה המשובצת בברוקולי, פטריות ועלים ירוקים ועטופה בשני רטבים, שתקשט כל שולחן חג. השילוב של כל הרכיבים יחד עם רוטב הטחינה יוצרים לזניה שלא נופלת מחברתה החלבית. משתמשים בעלי לזניה מלבניים, אך חותכים אותם בצורה חופשית ומסדרים בשכבות.
ללזניה:
1 חבילת דפי לזניה מלבניים ללא בישול מוקדם
למלית הירקות:
1/2 כוס ברוקולי חלוט
1 צרור קטן עלי תרד
1 צרור קטן עלי מנגולד
2-3 בצלצלי שאלוט חתוכים לפרוסות
2-3 פטריות פורטובלו גדולות חתוכות לפרוסות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
לרוטב עגבניות:
1.5 כוסות רוטב עגבניות איטלקי איכותי מוכן
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
2-3 עלי בזיליקום
3 שיני שום
1 כף שמן זית
לרוטב טחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית "אחוה" שומשום מלא
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
- הכנת רוטב העגבניות: שופכים את רוטב העגבניות המוכן לסיר קטן, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים 3 שיני שום כתושות, עלי בזיליקום קצוצים וכף שמן זית ומערבבים היטב. מניחים בצד לצינון.
- הכנת הטחינה: בקערה קטנה טורפים את הטחינה, המים, מיץ לימון והמלח עד לקבלת מרקם אחיד.
- הכנת מלית הירקות: מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומפרידים את עלי המנגולד והתרד. חותכים את הבצל והפטריות לפרוסות דקות. מחממים שמן זית במחבת ומאדים יחד את כל המרכיבים עד להשחמה קלה. בסיום מתבלים במלח ופלפל בהתאם לטעם.
- הרכבת הלזניה: משמנים את התבנית ומורחים על בסיס התבנית 3-4 כפות רוטב עגבניות. מסדרים 3-4 דפי לזניה (במידת הצורך, שוברים את העלים לגודל הרצוי ובהתאם לתבנית). מעל העלים מורחים שכבת נדיבה של טחינה, מפזרים מהירקות ומורחים שכבה נוספת של רוטב עגבניות. חוזרים על השלבים 2-5 פעמים ובהתאם לצורך.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים מכוסה כ- 45 דקות ועד לייבוש מלא. מסירים את הכיסוי ואופים כ- 10 דקות נוספות. מקררים על גבי רשת למשך כשעתיים ומאכסנים בכלי סגור עד להגשה.
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.