מתכון לכבוד חג השבועות – באדיבות שף יניב פרטוש, שף הבית של ברילה
מתכון לכבוד חג השבועות – באדיבות שף יניב פרטוש, שף הבית של ברילה
החומרים:
1 חבילה לזניה "ברילה"
500 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
200 גרם גבינת פרמזן מגורדת
100 גרם קמח לבן
מעט מלח, סוכר, אגוז מוסקט,
1/4 כוס שמן זית
3 יח' גמבה אדומה חתוכה לרצועות
2 יח' טונה ריו מרה בשמן זית
אופן ההכנה:
* מבשלים את עלי הלזניה בסיר גדול עם מים מומלחים ומניחים בצד.
* רוטב בשמל: מרתיחים את השמנת, מתבלים ומוסיפים את גבינת הפרמזן.
* מערבבים את הקמח עם מעט חלב עד ליצירת בלילה ויוצקים לתוך השמנת תוך כדי ערבוב.
* מבשלים כ 10 דקות ומניחים בצד.
* מניחים עלה לזניה על צלחת הגשה כשיכבה ראשונה ויוצקים מעט רוטב בשמל, מעל הרוטב מניחים מס' קוביות של גמבה, מעט טונה, מס' עלי בזיליקום טרי, ושוב שיכבה של עלי לזניה.
* חוזרים על התהליך כ 3-4 פעמים מקשטים בעלי בזיליקום טרי ומגישים.