מתכון חגיגי לשבועות לזניה חצילים בשמנת צמחית 5% שומן.
המתכון מאת שף יניב פרטוש ל"ברילה" ול"אלפרו"
מתכון חגיגי לשבועות לזניה חצילים בשמנת צמחית 5% שומן.
המתכון מאת שף יניב פרטוש ל"ברילה" ול"אלפרו"
החומרים:
1 חבילה של דפי לזניה "ברילה"
500 מ"ל שמנת צמחית לבישול 5% שומן של אלפרו
200 גרם פתיתי גבינת פרמזן
100 גרם קמח לבן
מעט מלח, סוכר, אגוז מוסקט
1/4 כוס שמן זית
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 חציל בינוני פרוס לעיגולים
2 יח' טונה ריו מרה בשמן זית
אופן ההכנה:
* מבשלים את עלי הלזניה בסיר גדול עם מים מומלחים, בהתאם להוראות ההכנה שעל גב האירזה ומניחים בצד.
* מכינים רוטב בשמל: מרתיחים את השמנת הצמחית לבישול, מתבלים במעט מלח, סוכר, ואגוז מוסקט. מוסיפים את פתיתי הפרמזן, מערבבים את הקמח עם מעט חלב עד ליצירת בלילה ויוצקים לתוך השמנת תוך כדי ערבוב. מבשלים כ- 10 דקות ומניחים בצד.
* מטגנים את החצילים במחבת עם מעט שמן ומניחים בצד, באותה מחבת מאדים קלות את קוביות הקישואים והעגבניות ומניחים בצד.
* מניחים עלה לזניה על צלחת הגשה כשיכבה ראשונה ויוצקים מעט רוטב בשמל, מעל הרוטב מניחים את פרוסות החצילים המטוגנים, מעט טונה, וקוביות הקישואים והעגבניות, ושוב שיכבה של עלי לזניה. חוזרים על התהליך כ 3-4 פעמים.
* מקשטים את המנה בעלי בזיליקום טרי ומגישים.