מתכון להכנת לביבות כרוב, דלות פחמימות ושומן. מתוך הספר "בישולייט" מאת נחמה כהן
מתכון להכנת לביבות כרוב, דלות פחמימות ושומן. מתוך הספר "בישולייט" מאת נחמה כהן
חומרים ל-12-10מנות
3 כוסות כרוב מגורר דק
1 ביצה + 2 חלבונים
1 בצל ירוק קצוץ
2 כפות קמח סויה או קמח חיטה מלאה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
תרסיס שמן
1 כף שמן קנולה
הוראות הכנה:
* שמים את הכרוב בקערה. מערבבים פנימה את הביצים, החלבונים והבצל בעזרת כף עץ.
* מוסיפים קמח ומתבלים לפי הטעם.
* יוצרים לביבות בידיים רטובות ומטגנים משני הצדדים על אש בינונית-גבוהה.
ערכים תזונתיים:
מנה 1 לביבה
משקל (גר') 60
קלוריות 46
חלבון (גר') 1.6
פחמימות (גר') 2.5
שומן (גר') 2.5
שומן רווי (גר') 0.4
כולסטרול (מ"ג) 50
נתרן (מ"ג) 28
סידן (מ"ג) 31
סיבים (גר') 1.5
תחליפים:
פחמימת ירקות חופשית 1
שומן ½