באדיבות: רותי קרניאל המנהלת הקולינרית של רשת "ספייסס כלים וטעמים"
באדיבות: רותי קרניאל המנהלת הקולינרית של רשת "ספייסס כלים וטעמים"
מצרכים:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף לחתיכות ומבושל במי מלח עד התרככות ומסונן היטב
מעט קמח
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
מעט עלי טימין
שן שום כתושה
חלמון אחד
מלח ופלפל גרוס
חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
למעוך הארטישוק הירושלמי במכשיר של פירה (לא במעבד מזון!) ולהוסיף לו יתרת החומרים. לטעום ולתקן טעמים. להמיס חמאה במחבת. ליצור לביבות בידיים רטובות ולטגן משני צדדים עד הזהבה. להגיש עם רוטב של מעט מיונז עם שמנת מתוקה, מלח ופלפל, מעט עלי טימין.