מתכון לכיסוני טונה וחצילים אפויים ברוטב טחינה,סלט עגבניות פיקנטי
באדיבות חברת טונה סטארקיסט.
מתכון לכיסוני טונה וחצילים אפויים ברוטב טחינה,סלט עגבניות פיקנטי
באדיבות חברת טונה סטארקיסט.
החומרים:
2 חצילים קטנים
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם עשבי תיבול
4 שיני שום
מיץ לימון
4 עלי סיגר
1 כף שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
200 גרם עגבניות שרי
2 ענפי פטרוזיליה
כפית צנוברים
אופן ההכנה:
* להכנת הטחינה: בקערת המיקסר הניחו 3 כפות טחינה גדושות, מיץ לימון אחד, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור נענע, שני שום מלח ופלפל ועבדו למשחה ירוקה, במידת הצורף הוסיפו מעט מים.
* מניחים שני חצילים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ. מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל. קוצצים גס.
* להכנת המלית: ערבבו בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי ומעט מסלט הטחינה, תקנו תיבול עם מעט לימון ומלח. שימרו בקירור.
* מורחים את עלי הסיגר במעט שמן, ובמרכז כל עלה מניחים כף מלית. סוגרים באמצעות קיסם גדול ואופים בחום 180 מעלות כ-10 דקות.
* במרכז צלחת הגשה מניחים מעט טחינה, מניחים את הכיסון האפוי ולצידו מספר עגבניות שרי מתובלות במלח ופלפל.