מתכון לכדורי פילה דג סלמון בטמפורה על עלי מנגולד מוקפצים ורוטב יוגורט עם שמן זית
מאת מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת ומכללת רימונים טבריה
מתכון לכדורי פילה דג סלמון בטמפורה על עלי מנגולד מוקפצים ורוטב יוגורט עם שמן זית
מאת מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת ומכללת רימונים טבריה
חומרים
1/2 ק"ג פילה דג סלמון
חומרים לטמפורה
1 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
1 יח' אבקת אפיה
1 כוס סודה לשתייה
מים לפי הצורך
2 ביצים
כף בזיליקום קצוץ
מלח
פלפל לבן
חומרים למנגולד
2 כוסות עלי מנגולד קצוצים גס
50 גרם חמאה
1/2 כפית שום כתוש
מלח
פלפל לבן
חומרים לרוטב יוגורט
1 יוגורט 4.5% שומן
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
אופן הכנה
חותכים את פילה דג הסלמון לקוביות של 2 ס"מ
מערבבים את חומרי הטמפורה (הטמפורה צריכה להיות סמיכה)
מחממים את השמן (לא חם מידי) וטובלים את פילה הסלמון בטמפורה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
מקפיצים את עלי המנגולד קלות בחמאה ובשום ומתבלים במלח והפלפל
סידור הצלחת
רצוי צלחת מלבנית, מניחים מעט עלי מנגולד (בצורת קן קטן) במרווחים ביו העלים, על כל "קן" מניחים יחידה של פילה סלמון, ובצד בוזקים את היוגורט עליו מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.