מאת ליאורה אקוקה גולדברג – תזונה בריאה ומאוזנת
מאת ליאורה אקוקה גולדברג – תזונה בריאה ומאוזנת
חומרים:
2-3 שורשי ארטישוק ירושלמי – או כל שורש אחר
2-3 גזר אורגני – בגודל בינוני
6-8 פטריות שיטקי מיובשות שהושרו במים כשעה – לסנן את המים ולחתוך לרצועות דקות את הפטריות
חופן נבטי חמניות – לקישוט
שורש ג'ינג'ר – 3 ס"מ לרצועות
מיסו בהיר – שהומס בחצי כוס מים חמים
2 כפות גבישי קוזו שהומסו ברבע כוס מים פושרים
1 כף סויה
תבלינים פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
* במחבת להוסיף כפית שמן שומשום כהה ורצועות ג'ינג'ר
* מערבבים כדקה ומוסיפים את כל הירקות חתוכים לגודל של כ- 1ס"מ
* מוסיפים את כל הנוזלים, מיסו סויה וקוזו ממשיכים לבשל על אש קטנה עם מכסה כ10-15 דקות עד שהירקות מתרככים קצת.
טיפ – אם הרוטב מתעבה יש להוסיף יותר נוזלים -מים ולהוריד את האש למינימום
* כשהתבשיל מוכן להגיש בצלחת עמוקה עם נבטי חמניות ועשבי תיבול לפי הטעם
* מצוין עם אורז מלא או דגנים מלאים אחרים – אופציה שנייה לצד שניצל-טופו