מתכון חגיגי וכשר לחג פסח: ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים בניחוח קינמון. באדיבות יד מרדכי.
מתוך ספיישל מתכונים לפסח של פורטל נטו ניוז.
מתכון חגיגי וכשר לחג פסח: ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים בניחוח קינמון. באדיבות יד מרדכי.
מתוך ספיישל מתכונים לפסח של פורטל נטו ניוז.
החומרים הדרושים להכנת 4 מנות:
1 ק"ג דלורית ודלעת
4 בטטות
700 גרם שוקי עוף
2 גזרים גדולים
¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
1/8 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)
¼ כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'
1 כפית קינמון
½ כפית כמון
½ כפית בהרט (אם רוצים)
2 כפות סוכר חום
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
* מחממים תנור לחום גבוה (220 צ.). מערבבים היטב בכלי שמן זית, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון. מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים. מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר.
* קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר.
* מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הירקות על גבי התבנית ומניחים ביניהם את שוקי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייד הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ- 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מגישים חם.