קליית גת בסיוע השף צ'רלי פדידה ממלון שרתון בתל-אביב, מציעה מתכון בריאות: ירך עוף ברוטב בוטנים, חלב קוקוס וקארי
קליית גת בסיוע השף צ'רלי פדידה ממלון שרתון בתל-אביב, מציעה מתכון בריאות: ירך עוף ברוטב בוטנים, חלב קוקוס וקארי
מצרכים ל-4 מנות:
4 ירכיים
6 כפות שמן חמניות
200 גרם בוטנים מטוגנים של קליית גת * 2 פחיות חלב קוקוס * 1 בצל קלוף וקצוץ * 2 שיני שום * 1 כף זנגביל קלוף וקצוץ * 1/2 פלפל חריף * 30 גרם כוסברה קצוצה (רבע צרור) * כפית וחצי קארי צהוב * 1 עגבנייה מרוסקת * 1 כף רסק עגבניות * קורט הל טחון * מלח לפי הטעם.
אופן הכנת הרוטב:
מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים בצל ומטגנים עד שמזהיב, מוסיפים שום ורסק עגבניות ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את כל החומרים וממתינים לרתיחה. כאשר הרוטב רותח מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-12 דקות. טוחנים את הרוטב במעבד מזון עש שמתקבל מרקם חלק.
אופן הכנת העוף:
מתבלים את ירכי העוף במלח, פלפל ומעט שמן; וצורבים במחבת חמה עד שהעוף הופך זהוב. מוציאים ומניחים בתבנית, בוזקים את הרוטב על ירכי העוף ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.