פאי שוקולד טבעוני במילוי גבינת נוגט עם קראנצ' אגוזים וקרמל – חגיגה אמיתית !
לרגל יום השוקולד הבינלאומי, משתפת איתנו השפית והסופרת המובחרת אביגיל מייזליק, מתכון חלומי בהחלט לפאי שוקולד טבעוני. הפאי קל להכנה, מכיל ממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת מתוקה, בטעם נפלא ומתאים לחגיגת שוקולד מענגת.
מצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח
4 כפות קקאו
100 גר' מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס
2 כפות סוכר
3 כפות מים
למלית:
2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)
1/2 כוס שמנת פרווה
100 גר' אבקת נוגט
1/2 כוס סוכר
2 כפיות מיץ לימון טרי
לציפוי:
100 גר' אגוזי לוז
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק: מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והסוכר עם המרגרינה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק. מעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. דוקרים מעט בעזרת מזלג, מצפים בניר כסף ומניחים קטניות למשקולת ואופים למשך 15 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים מהתנור.
- אופים את אגוזי הלוז למשך 5-6 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- להכנת הציפוי: במחבת ממיסים את הסוכר לקרמל, קולפים את אגוזי הלוז, קוצצים גס ומוסיפים לקרמל. מערבבים עד להמסה של הקרמל ויוצקים על נייר אפיה משומן. מצננים וקוצצים גס.
- להכנת המלית: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך. מעבירים את המלית לשק זילוף עם פיה חלקה ומזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק.
- מפזרים מעל המלית את פירורי קראנצ' האגוזים ומעבירים למקרר עד להגשה. ניתן גם להקפיא.
בתיאבון!
תודה לחברת "משומשו", יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות ולשפית אביגיל מייזליק
צילום: חנה יודייקין