לרגל ימי החנוכה מגישה טעמן טיפים לבישול נכון ובריא
לרגל ימי החנוכה מגישה טעמן טיפים לבישול נכון ובריא:
- העדיפו טיגון בשמן עמוק על פני שמן רדוד. מזון המטוגן בשמן עמוק (בטמפרטורה המתאימה כמובן) מקבל "מכת חום" ונאטם חלקית, וככה הוא סופג פחות שמן. אם נטגן את אותו מזון במחבת הוא יספוג יותר שמן.
- הקפידו על חום נכון של השמן. מאכלים המטוגנים בחום לא נכון עלולים לספוג שמן ולהיות שמנוניים מידי. כדי לוודא שהשמן מוכן לטיגון, טפטפי טיפת מים או טיפת בלילה אל תוך השמן. אם נוצרות בועות קטנות, סימן שהשמן חם ומוכן לטיגון. אם הבועות מתיזות מאוד, השמן כנראה חם מידי.
- אל תמחזרו שמן מטיגון עמוק השמן השרוף איבד מהתכונות הבריאותיות שלו.
- הכניסו לשמן חתיכת גזר טרי בתחילת הטיגון והחליפו מדי פעם במהלך הטיגון. הגזר עוזר בהאטת קצב התחמצנות השמן ושומר עליו צלול למשך יותר זמן.
- בטיגון עמוק אל תמלאו את הסיר בשמן עד שפתיו אלא השאירי מרווח של לפחות 5 ס"מ.
- כשאתם מטגנים בחמאה, הוסיפו פנימה מעט שמן. כיוון שההרכב הכימי של החמאה משתנה כשהיא נשרפת, היא משנה את טעמה ומאבדת את הערכים התזונתיים. השמן שמתחמם יחד עם החמאה מונע ממנה להישרף.
- כדי למנוע מהסופגניות לספוג שמן מיותר אל תוסיפו כמות גדולה של סופגניות בבת אחת.
- הצטיידו במסננת שטוחה והסירו מהשמן שאריות מידי פעם, כך תמנעו ריחות לא נעימים וטעם שרוף.
- הוסיפו מעט כוהל לעיסה וטגנו בחתיכות גדולות. כך תפחיתו את כמות ספיגת השמן במזון.
- ככל שתטגנו במחבת בעלת תחתית עבה כך הטיגון יהיה אחיד יותר.