גבינות השומרון מציעה לקראת החג החלבי – שבועות, טיפים להגשת גבינות
גבינות השומרון מציעה לקראת החג החלבי – שבועות, טיפים להגשת גבינות
* גבינות קשות או חצי קשות ובשלות יש להגיש בטמפרטורת החדר ולכן חשוב לזכור להוציא אותן מהמקרר כחצי שעה עד שעה לפני האכילה. כאשר הגבינות הקשות קרות קשה להרגיש בטעמים ובארומה שלהן.
* מומלץ ליצור איזון בהגשה ולהגיש מבחר של גבינות – גבינות בעלות טעם עדין לצד גבינות דומיננטיות בטעמן.
* שילוב טעמים של גבינות בחלב עיזים, חלב בקר וחלב כבשים.
* שילוב של צורות חיתוך – משולשים, עיגולים ריבועים קטנים ועוד.
* לצד הגבינות הגישו מבחר לחמים כפריים משובחים וקרקרים במגוון צורות וטעמים.
* פירות – ניתן לשלב פירות טריים כגון תאנים טריות, תותים ופלחי מלון ופירות יבשים כגון תאנים, תמרים ומשמש.
* התאמת יינות – יין נחשב למלווה האולטימטיבי לגבינות כיוון שהמלח בגבינה מעצים את טעמו של האלכוהול והמליחות של הגבינה מתאזנת על ידי המתקתקות של היין.
* יינות אדומים מתאימים במיוחד לגבינות קשות או חצי בשלות.
* יינות לבנים יבשים ומתוקים מלווים ביתר קלות את רוב סוגי הגבינות