לקראת יום העצמאות, יום המנגלים: ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ויועצת תזונה לזוגלובק, נותנת טיפים חשובים להכנת בשר למנגל מנצח
לקראת יום העצמאות, יום המנגלים: ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ויועצת תזונה לזוגלובק, נותנת טיפים חשובים להכנת בשר למנגל מנצח
* כדאי לבחור מנגל עם רשת בעלת ציפוי איכותי שהבשר לא נדבק אליה. בדרך זו השומן מטפטף ולא נדבק לרשת. בריא וגם נקי יותר.
* רצוי שהרשת תהיה עבה ככל האפשר. רשת עבה אוצרת יותר חום ומאפשרת צלייה מהירה ובריאה יותר.
* מומלץ להעדיף מנגל המופעל על גז או חשמל.
* חשוב שהבשר יהיה מופשר לחלוטין לפני הצלייה. לא לשים בשר קפוא על המנגל.
* כדאי להשרות את הבשר כמה שעות לפני הצלייה במשרה (מרינדה) וגם למרוח ממנה בעזרת מברשת תוך כדי הכנת הבשר על המנגל.
* אין צורך להוסיף שמן למשרה. הוא מכיל קלוריות, גורם לאש להתלקח ואינו דרוש כלל. כדאי להרכיב את המשרה מרטבים כמו סויה או טריאקי או צ'ילי מתוק, תבלינים, שום, בצל ועשבי תיבול.
* אל תשכחו כי בשר בקר הוא מקור מצוין לאבץ, ברזל וויטמין B – 12 – החשובים לכולם ובמיוחד לילדים, נשים הרות ומניקות ולמי שסובל מאנמיה.
* אין צורך להוסיף מלח לבשר, המלח כבר נמצא בפנים.