מתכון להכנת טארט טאטן עגבניות אפוי במילוי חצילים, גבינת טופו ורוטב פסטו באדיבות השף צ'רלי פדידה, ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מתכון להכנת טארט טאטן עגבניות אפוי במילוי חצילים, גבינת טופו ורוטב פסטו באדיבות השף צ'רלי פדידה, ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מצרכים ל-4 מנות :
2 עגבניות אדומות בשלות
1 חציל שרוף על אש גלויה , קלוף וקצוץ
1/2 שן שום קצוצה
4 דסקיות של בצק עלים
אופן הכנה
* חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות , מעבירים למים קרים ואז קולפים את העגבנייה. חותכים את העגבנייה לארבע ומוציאים את החלק הפנימי מניחים בצד .
* קולים חציל בינוני על אש גלויה, קולפים וקוצצים, מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט שמן זית, מניחים בצד.
* קורצים עיגול בצק עלים ומניחים בצד .
אופן הרכבת הטארט
* לוקחים תבנית אלומיניום בקוטר 6 ס"מ / גובה 5 ס"מ ומסדרים את פילה העגבנייה שהכנו מראש ( בצורה של "ספיראלה" מסביב לתבנית )
* ממלאים את חציל קצוץ התבנית מעל "הספירלה" של העגבנייה עד לגובה התבנית וסוגרים עם דסקית בצק עלים .
* אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות או עד שהבצק מזהיב
* הופכים אל צלחת הגשה.
* אפשר להגיש עם רוטב פסטו.