מתכון לחלת מפתח – סגולה לפרנסה.
באדיבות: השף של חברת "שמרית", מר סטפן לייק.
מתכון לחלת מפתח – סגולה לפרנסה.
באדיבות: השף של חברת "שמרית", מר סטפן לייק.
מרכיבים לחלה גדולה בצורת מפתח (או לשתי חלות בינוניות בצורת מפתח)
1 ק"ג קמח
1 קוביה או שקית שמרית (50 גר')
1 שקית משפר אפיה
¾ כוס סוכר (150 גר')
150 גר' מרגרינה (¾ חב')
2 ביצים בגודל L
כ-½1 כוסות מים פושרים
כפית מלח
למריחה:
ביצה טרופה
לקישוט:
שומשום או פרג לפיזור.
אופן ההכנה:
* מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
* משהים למנוחה בכלי מכוסה כחצי שעה.
לחלה אחת גדולה:
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. אח"כ כל יחידה לשלושה חלקים נוספים. סה"כ יוצרים 9 חלקים שווים.
* ליצירת החלק המרכזי של המפתח – מגלגלים שלושה חלקים לאורך של כ 40 ס"מ כל אחד וקולעים מהם צמה.
* מניחים את הצמה במרכז מגש מרופד בנייר אפיה.
* מרדדים עוד שלושה חלקים לרצועה באורך של כ 20 ס"מ כל אחד.
* את החלקים הללו קולעים לצורת צמה. (החלה הקטנה מהווה למעשה את השיניים של המפתח).
* מדביקים את קצה החלה הקטנה לקצה החלה המרכזית שהכנו קודם.
* את שלושת החלקים הנותרים מגלגלים לרצועות ארוכות של כ 40 ס"מ
* קולעים מהם צמה ויוצרים ממנה מעין עיגול, שאת קצותיו מחברים מתחת לגוף החלה הגדולה. (עיגול זה מהווה את ראש המפתח).
* מתפיחים עד להכפלת הנפח.
* מורחים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.
* בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות אופים כ-35 דקות עד שהחלה זהובה.
* מעבירים לרשת לצינון.
ליצירת שתי חלות קטנות יותר –
מבצעים את ההוראות הנ"ל ומחלקים את הבצק בתחילתו לשניים – כלומר בסופו, ל 18 חלקים.