באדיבות: דורות – מוצרי שום ותיבול
באדיבות: דורות – מוצרי שום ותיבול
כמות ל-4 סועדים
מצרכים:
4 פרוסות חזה עוף
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
מצרכים לרוטב:
1/2 בצל חתוך לקוביות
12 תמרים יבשים מקולפים ומגולענים
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין אדום
3 כוסות מים
4 קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי – דורות
מצרכים לצאטני:
3 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (תאנים, תמרים, משמשים וצימוקים)
1 סוכר
4 קוביות ג'ינג'ר דורות
1/2 בצל חתוך לקוביות קטנות
2 קוביות שום דורות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
1/2 כוס מים
אופן הכנת הרוטב:
* מאדים בסיר קטן את הבצל עם שמן הזית
* מוסיפים את התמרים, היין האדום והמים ומביאים לרתיחה
* מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה
* טוחנים בעזרת מעבד מזון את הרוטב עד לקבלת רוטב חלק וסמיך ומחזירים לסיר להמשך בישול
* מוסיפים את קוביות עשבי התיבול לבישול צרפתי ומערבבים
* מבשלים כ-10 דקות ומסירים מהאש.
אופן הכנת הצאטני:
* מכניסים לסיר את כל המצרכים להכנת הצ'אטני ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה תוך כדי ערבוב
* ומבשלים עוד כ-30 דקות על אש קטנה.
* שופכים את הצאטני לצנצנת, מקררים ומכניסים למקרר עד להגשת המנה.
* צולים על מחבת עם מעט שמן זית מלח ופלפל את חזה העוף משני צדדיו עד שהוא מוכן
* מניחים על צלחת את הצ'אטני, את חזה העוף ומעל רוטב ומגישים.