מתכון חגיגי כשר לפסח חזה עוף במילוי אורז בניחוח תפוז וג'ינג'ר, מוגש עם רוטב תפוזים
המתכון באדיבות מעדני סן דלפור.
מתכון חגיגי כשר לפסח חזה עוף במילוי אורז בניחוח תפוז וג'ינג'ר, מוגש עם רוטב תפוזים
חומרים:
800 גרם חזה עוף, נקי וחתוך ל-6 נתחים שווים
4 כפות שמן איזיו 4 של חברת lesieur
1/2 ק"ג אורז מלא
2 כפות רוטב סויה
1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
1 צנצנת מעדן תפוז וג'ינג'ר סן דלפור
3 כפות סוכר חום
מיץ משני תפוזים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
* מחממים בסדיר שתי כפות שמן. מטגנים את הבצל כשתי דקות ומוסיפים את האורז. ממשיכים לבשל את האורז לפי ההוראות של האריזה, מוסיפים סויה, כפית גדושה מלח ו-3/4 מכמות מעדן הג'ינג'ר תפוז. מסירים מהלהבה, מערבבים ומשפרים תיבול. משהים בטמפרטורת החדר.
* חותכים לאורך חזה העוף כיס, ממלאים אותו באורז, סוגרים בעזרת קיסם ומתבלים במלח פלפל.
* במחבת גדולה מחממים שתי גפות שמן וצולים את חזה העוף כ-4-5 דקות מכל צד עד שמרכז החזה עשוי לגמרי. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. מוסיפים למחבת סוכר חום ומחממים כ-3 דקות או עד שהסוכר מתחיל להפוך לקרמל. מוסיפים את מיץ התפוזים ואת שארית מעדן תפוז וג'ינג'ר ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל מחזירים את חזה העוף לרוטב לחימום קצר נוסף. מגישים חם עם יתרת המילוי ויוצקים מהרוטב מעל.
המתכון באדיבות מעדני סן דלפור.