מאת השף: ישראל אהרוני.
באדיבות: "טיבון ויל".
מאת השף: ישראל אהרוני.
באדיבות: "טיבון ויל".
חומרים:
6 חבושים יפים חצויים לאורכם
חצי כוס קמח מצה
שמן זית לטיגון
למילוי
700 גרם בשר טחון מובחר
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים ומגידים ירוקים, קצוץ דק
1 ביצה
1 כף גרגרי כמון שלמים
1 כוס כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
4 כפות צנוברים
מלח פלפל שחור טחון
לרוטב
2 כוסות מרק עוף צח
מיץ מלימון אחד
2 כפות סוכר
2 שיני שום פרוסות
2 כפות חומץ בלסמי
מלח פלפל שחור טחון טרי
להגשה
2 בצלים ירוקים קצוצים
גרגירים מרימון אחד
אופן ההכנה:
* מרוקנים את ליבת החבושים באזור החרצנים אפשר להיעזר בכפית פרזיאית לצורך העניין.
* מערבבים בקערה את חומרי המילוי ומחלקים לשני עשר קציצות שוות בגודלן . מהדקים כל קציצה אל הצד המרוקן של החבוש ופוחסים אותה מעט.
* טובלים כל חבוש ממולא רק בצד הבשר במעט קמח מצה ומטגנים בשמן זית חם על צד הבשר עד שהוא שחום יפה
* מכניסים את החבושים הממולאים לכלי חסין חום. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים אל התבנית.
* מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה
* לפני ההגשה מפזרים מעל בצלים ירוקים קצוצים ואת גרגירי הרימון.
מתכון נוסף לקציצה:
המילוי לחבושים יכול בפשטות להיות מתכון לקציצות – פשוט צרים קציצות מהתערובת למילוי, טובלים בקמח מצה ומטגנים שמן זית עד להשחמה.