עוד מעט מתקרב חג הפסח, חג החופשות ובתי המלון. התפוסה במלונות הולכת ומתמלאת מה שאומר שרבים מתכוננים לעשות את החג במלואו או בחלקו מחוץ לבית . אין כמו לעזוב את הבית והשגרה היומיומית וללכת לנפוש במיוחד עם רוצים לדלג על ביעור חמץ והכשרת הבית . ולמרות שתורכיה משחקת תפקיד קטן השנה במפת אזורי הנופש עדיין היא הצליחה להותיר את חותמה על סגנון הבילוי של קונספט "הכל כלול" מה שאומר …המון אוכל במשך כל היום
מאת: ורדה שלום
עוד מעט מתקרב חג הפסח, חג החופשות ובתי המלון. התפוסה במלונות הולכת ומתמלאת מה שאומר שרבים מתכוננים לעשות את החג במלואו או בחלקו מחוץ לבית . אין כמו לעזוב את הבית והשגרה היומיומית וללכת לנפוש במיוחד עם רוצים לדלג על ביעור חמץ והכשרת הבית . ולמרות שתורכיה משחקת תפקיד קטן השנה במפת אזורי הנופש עדיין היא הצליחה להותיר את חותמה על סגנון הבילוי של קונספט "הכל כלול" מה שאומר …המון אוכל במשך כל היום
הבעיה מתחילה כשהחופשה נגמרת ואיתה גם החג ,ואנו מגלים שיחד איתנו חזרו עוד שניים שלושה קילוגרמים מיותרים ונוספים עתירי מצות ותחליפי קמח שרקחו לנו השפים בחדרי האוכל. ואז מתחיל הלחץ שמשכיח מאיתנו את החופשה הנפלאה ומתחילים לחשוב על אסטרטגיות בהן ניתן להפטר מכל השומן העודף, דבר שכלל אינו פשוט. אז מה, לא נצא לחופשות בבתי מלון בפסח ? לא נאכל מזון קייטרינג משובח של מעדני חג ?אין כל סיבה להימנע מכך להלן כמה הצעות אשר יעזרו להקדים תרופה למכה ולעבור את הפסח בשלום מבחינה קולינארית.
איכלו מכל דבר מעט
הבופה במלון מזמין ואסטטי , המבחר אינסופי אבל זכרו תמיד שזאת רק ארוחה אחת וצפויות עוד שתים במהלך היום שלא לדבר אם אתם עושים את ארוחת ליל הסדר הגדולה. קחו כמות זעירה ממגוון ממאכלים שהכי נראים לכם כך תרגישו שניסיתם מבחר גדול מבלי להגרר לכמות אוכל גדולה. אחרי סבב ראשון של מעט מכל מאכל , חזרו למטעמים שהכי אהבתם .
הרבו בירקות
לאכול ירקות זה בריא,ופתרון טוב במיוחד בפסח שבו אוכלים הרבה מצות ומאכלים שגורמים לעצירות. אכילת ירקות תעשיר את הארוחה בסיבים ותתרום לתחושת שובע. יותר טוב תפוח עץ לקינוח מאשר עוד עוגיית קוקוס או בוטנים…
לא ליפול במלכודת השפע
אתם מכירים את זה שבבוקר נכנסים לחדר האוכל של המלון, והמבחר אינו דומה לארוחת הבוקר שבבית .חדר האוכל נראה כמו שילוב של ארוחת הבוקר שתגישו במשך שבוע יש שם את כל הדברים ביחד, ואתם חושבים: "אם כבר שילמנו למה להגביל את עצמנו". ואז לוקחים חביתה, מצות,לחמניות פסח וצלחת גבינות ודגנים, בקיצור ארוחה שאמורה להספיק לכל היום מבחינה קלורית, ולא לוקחת בחשבון את ארוחת הצהריים והערב. צריך לא לאכול עם העיניים, לא להעמיס יותר מדי על הצלחות, ועל הבטן. זה נכון ששילמתם כסף רב (במיוחד בחג), אך לא צריך להגזים ולהפוך את הבטן לפח, שווה להרגיש קלילים בקיבה.
הימנעו ממאכלים "סותמים"
נסו מאכלים מיוחדים בפסח ,השפים בד"כ יצירתיים במיוחד, דלגו על מאכלים ממלאים שנועדו להשביע בלבד כמובן אין צורך להזכיר למרות הפיתוי "לכרסם" ולנשנש מצות אכלו אותן במידה ולא משעמום.
אל תהססו להשאיר בצלחת
אם העמסתם למרות הכל כמות אוכל בצלחת, אל תהססו להחליף צלחות ולהשאיר אוכל לא מלהיב. למרות שהורגלנו "לגמור מהצלחת" ולמרות המבוכה שיראו כמה העמסתם, עדיף להשאיר בצלחת ולחסוך כמה קלוריות.
התגברו על התיסכול
נכון שילמתם ונכון יש עוד הרבה מעדנים שטרם "הגעתם אליהם" אבל יש עוד ארוחות והפסח עוד ארוך והמטעמים לפחות ברובם יוגשו פעם נוספת.
ספורט
עשו הרבה ספורט במהלך החופשה,זה בריא לגוף ולנפש ובעיקר מסייע לשרוף את כל הקלוריות המיותרות.