* רכזו את התרופות: לא רצוי להחזיק תרופות במקומות שונים ולא מסודרים.
מבחינה בטיחותית עדיף לבחור מקום מרוכז לאחסון התרופות שהינו קריר ויבש, רחוק מקרני השמש.
חשוב לזכור: חדר הרחצה הוא לא מקום לתרופות – מקום זה חושף את התרופות לחום ולחות, דבר הפוגע באיכותן ויציבותן. בכל מקרה יש להרחיק מילדים.
* תרופות ששומרים במקרר: עשו זאת בפינה מוגדרת בתוך המקרר למטרה זו ולסמן אותה היטב- הכי טוב להניח את התרופות בקופסת פלסטיק סגורה ולכתוב על גבה כי מדובר בתרופות.
* מי שמאחסן את התרופות בארון המטבח: יש לשים לב שהוא לא נמצא מעל הכיריים (חום) או הכיור (לחות).
* תרופות שומרים באריזתן המקורית כדי לוודא באיזה תרופות מדובר ולוודא את תוקפן בעת נטילתן. תרופה שיצאה מתוקף יש להשליך מיד- אל תשאירו תרופות שכאלו בארון.
* תרופות נוזליות: כאשר פותחים פתחתם תרופה נוזלית, רשמו מייד על האריזה את תאריך הפתיחה. אין להשתמש בסירופים, טיפות עיניים ותרופות אחרות חודש אחרי פתיחתם.
* סימן לזרוק: אם התרופה שנתה את צורתה או צבעה- השליכו אותה לפח בלי קשר לתאריך התפוגה. אותו הדין בתרופות שנדבקו, נשברו, נסדקו או שעטיפתן נקרעה.
* לוקחים קבוע: אנשים הנזקקים למספר תרופות שונות ביום באופן קבוע, מעדיפים בהרבה מקרים להשתמש בקופסת תרופות יומית/ שבועית. יש לדאוג שרק הכמות היומית / שבועית נמצאת בקופסא, וחשוב לוודא אצל הרוקח כי ניתן לאחסן את התרופות הספציפיות להן אתם זקוקים זו לצד זו- ישנן תרופות שיגיבו זו עם זו, או פשוט תדבקנה אחת לשנייה. בשני המקרים התוצאה היא תרופה בלתי- שמישה.
* בדרך לחו"ל: רצוי להחזיק את התרופות בתיק העלייה למטוס ולא במזוודה. לא נעים להגיע ליעד ולגלות שהתרופות החשובות עשו "עיקוף" עם מטוס התובלה. רצוי גם להביא כמות עודפת למקרה והחזרה ארצה תתעכב. אל תשכחו גם להתאים את זמני לקיחת התרופות לשעה במדינה בה אתם מבקרים.
* אל תשאירו תרופות במכונית: החום שנוצר במכונית סגורה שעומדת בשמש, גם בחורף, יכול בקלות להרוס את התרופות ואף להפוך אותן למסוכנות