הודו ממולא עם תפוחים
הודו ממולא עם תפוחים
(אפשר להחליף את ההודו בעוף, ואז משתמשים במחצית ממספר התפוחים ובמחצית מכמות המילוי)
החומרים (ל-10 עד 12 מנות):
תרנגול-הודו במשקל כ-3 ק"ג
מעט שמן ושמן זית למריחה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
פפריקה ואבקת שום
6 תפוחים גרני סמית או פינק ליידי
למילוי:
חבילה של תערובת קניידלך מוכנה (2 שקיות)
4 ביצים
4 כפות שמיר קצוץ
ההכנה:
מניחים את ההודו בתבנית חסינת אש, מורחים אותו בשמן ובשמן זית, מתבלים היטב מכל הצדדים, במלח, פלפל, פפריקה ואבקת שום.
בעזרת מזלג מערבבים בקערה את תערובת הקניידלך עם הביצים והשמיר. משהים מספר דקות וממלאים את העוף.
אופים שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
מרחיקים לתפוחים את הליבה ופורסים בעובי ½1 ס"מ. מפזרים את פרוסות התפוחים מסביב לעוף, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לאפות 40-30 דקות. ההודו מוכן כאשר מזלג ארוך שננעץ בו מגיר נוזלים שקופים.
• אפשר לאפות עם תפוחים שלמים, עם חריץ בהיקף, במרכז, כדי לשמור על שלמותם.
• אם מכינים עוף, משך האפייה קצר בהרבה.
מתכון: אלינוער רבין