תארו לעצמכם שמישהו נמצא בחדר חשוך במשך שבע שנים, ופתאום משחררים אותו בחוץ לשמש. האם אתם יכולים להרגיש את אי-הנחות של העיניים שלו מאור השמש?
תארו לעצמכם שמישהו נמצא בחדר חשוך במשך שבע שנים, ופתאום משחררים אותו בחוץ לשמש. האם אתם יכולים להרגיש את אי-הנחות של העיניים שלו מאור השמש?
בתחילה יהיה לו קשה מאוד והוא יתאמץ לראות, ולאט לאט אחרי כמה שבועות הוא יתחיל להתרגל, וככל שיותר זמן הוא נמצא בחוץ כך יראה יותר טוב.
עכשיו נפנה למישהו שיש לו ירידת שמיעה שבע שנים רצופות והרכיב מכשיר שמיעה.
המכשיר מאפשר לו לשמוע את רעשי המזגן, את הדעיכות של הצעדים שלו, ואת רעשי הרקע באופן מוגבר יותר, וזה כנראה מעצבן מאוד בתחילה, ומשום שאנשים לא אוהבים לשמוע את הרעשים הם מורידים את מכשיר השמיעה שלהם.
אבל, כמו שהעיניים שלך מצריכות זמן להסתגל לאור השמש לאחר היותן בחושך, האוזניים שלך מצריכות זמן להתרגל "לשמיעה החדשה". ככל שאתם מרכיבים את מכשירי השמיעה שלכם, כך נשמעים רעשי הרקע נורמליים יותר. האוזניים והמוח שלך לומדים להסתגל אליהם כך שהם דועכים בחזרה לתוך הרקע, ונעשים לחלק טבעי של מה שאתם שומעים.
זו הסיבה לכך שאתם צריכים להרכיב את מכשירי השמיעה כל יום
אם אתם מצפה לשמוע טוב יותר, במיוחד בסביבות שבהן יש רעש רקע, אתם צריכים להיות עקביים בהרכבת מכשירי השמיעה שלכם.
אם מרכיבים את מכשירי השמיעה שלך מדי פעם, ומצפים לאהוב את מה ששומעים, זה כמו ללכת מהחדר החשוך אל אור השמש, ואתם מצפים להסתכל לכיוון השמש ולראות בבירור.
אנלוגיה זו מציינת כי הגוף שלנו והמוח שלנו עושים עבודה טובה מאוד של הסתגלות לדברים חדשים, אבל זה אורך זמן.
חמש הסיבות למה מכשירי שמיעה הם יקרים פי שלושה
למה מכשירי שמיעה הם יקרים? הם כל כך קטנים ועושים פונקציות בסיסיות מאוד. איך ולמה מחירו של מכשיר שמיעה יכול להגיע ל-10,000 ש"ח ?
1. עלות פיתוח טכנולוגיות חדשות
חברות היצרן הגדולות משקיעות הרבה כסף בפיתוח טכנולוגיות חדשות במכשירי שמיעה. למשל בעבר היו מכשירי שמיעה אנלוגיים. כל צליל שהמכשיר קולט היה מוגבר באופן שווה בלי קשר אם זה רעש של מכונית או דיבור. היום מכשירי השמיעה הם הדיגיטליים מחלקים את הצלילים למקטעים נפרדים, ומגבירים את הצלילים באופן שונה למשל דיבור מוגבר יותר מהרעש.
2. מכשיר שמיעה הוא לא מוצר המוני הנמכר בשוק
מכשיר שמיעה אינו מוצר שכיח שנמצא בכל חנות. יש רק כמות מסוימת של מכשירי שמיעה שמיוצרים כל שנה. בשנת 2016 נמכרות בכל חברות מכשירי שמיעה כ – 3 מיליון מכשירי שמיעה.
3. חוסר תחרות
היום ישנם רק שישה יצרנים ראשיים של מכשירי שמיעה בכל העולם, והחברות הקטנות של מכשירי שמיעה, מה שמצמצם את התחרות בשוק.
4. אתם גם משלמים על השירות ולא רק על המוצר
בעת רכישת מכשירי שמיעה אתם מקבלים גם חבילת שירות כמו שעות כיול המכשיר על ידי הקלינאי, אחריות על המכשירים, תיקונים ועוד. כל זה נכלל במחיר.
5. המונופול בארץ
הסיבה הכי חשובה למחיר הגבוה ללקוחות הארץ היא שהיום לחברות הגדולות למכשירי שמיעה יש הסכם בלעדיות עם מכונים שונים. כלומר, גם אם חברה מתחרה רוצה לרכוש את אותם המכשירים ולהוזיל את המחירים היא פשוט לא יכולה לעשות זאת אלא חייבת לקנות את המכשירים מהספק הראשי בארץ, מה שמצמצם את התחרות ומעלה את המחירים בשוק פי ארבעה.
נכתב על ידי – אודיו סאונד