באדיבות דודי מעוגתה – טעם כנרת 2010
באדיבות דודי מעוגתה – טעם כנרת 2010
מצרכים:
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים טריים
200 גרם חמאה
180 מ"ל חלב
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
150 גרם סוכר
7 גרם מלח
1 פקק תמצית וניל
לציפוי:
200 מ"ל שמנת מתוקה
+ שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד (כל סוג)
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
הכנת הדונאטס:
* בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ,שמרים ,סוכר ומלח
* ממיסים את החמאה ומערבבים עם חלב והשמנת החמוצה עד לקבלת תערובת פושרת.
* מוסיפים לתערובת הקמח ביצים, וניל ואת תערובת החמאה ומעבדים במשך 5 דקות לקבלת בצק חלק, רך ומבריק ומכניסים למקרר ללילה.
* מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים גדולים ואח"כ קורצים עיגול קטן במרכז כל עיגול גדול. מניחים על נייר אפייה משומן לתפיחה של כשעה.
* מחממים שמן ומטגנים על להבה בינונית עד לצבע זהוב.
להכנת גנאש השוקולד:
* בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה , מורידים מהאש מוסיפים את השוקולד ומערבבים, שומרים את התערובת לילה במקרר.
* למחרת, מחלקים את תערובת הגנאש ל-2 שומרים לציפוי וחלק מקציפים עם מעט שמנת מתוקה (לא הרבה זמן)
* חותכים את הדונטס לחצי וממלאים בקציפת הגנאש.
* מחממים קלות את הגנאש שנשאר, מצפים את הדונאטס מפזרים סוכריות צבעוניות מעל.