מנת ביניים לסעודת חג פסח: דג חריף בקארי
מנת ביניים לסעודת חג פסח: דג חריף בקארי
מצרכים:
10 פרוסות של דג נסיכת הנילוס או בורי פרוס לפרוסות של 3- 4 סנטימטר.
שמן איכותי לטיגון
מיץ מלימון אחד
יש לשטוף היטב את פרוסות הדג, ולהזליף עליהן מיץ מלימון שלם כשעה לפני הבישול.
לפני הבישול לשטוף מתחת למים זורמים.
לטגן ללא טיבול את פרוסות הדג משני הצדדים בשמן איכותי. להוציא על נייר סופג.
הרוטב:
2 בצלים בינוניים
6 שיני שום פרוסים לפרוסות דקות
חצי חבילה של כוסברה שטופה וקצוצה
3 עלי סלרי אמריקאי (עלים וגבעול) קצוצים
1 קופסא של שימורי עגבניות (עדיף קוביות)
1 רסק עגבניות קטן
1 כוס יין אמרלד ריזלינג
2 כפות שטוחות של סוכר
1 כף שטוחה של מלח
3 כפיות של קארי
ו ליטר מים
*לטגן את הבצל עד השחמה קלה, להוסיף את השום הפרוס, לאחר טיגון קל להוסיף את הכוסברה ואת הסלרי האמריקאי.
*לאדות כ 5 דקות.
*להוסיף את כל החומרים האחרים, לבשל על אש קטנה כחצי עשה להוסיף מים במידת הצורך.
*לאחר חצי שעה להוסיף לרוטב את פרוסות הדג, לבשל על אש קטנה כ 10 דקות, לכבות את האש ולהשאיר את הדג בסיר מכוסה חצי שעה נוספת לפחות.
*להגיש חם או קר.
באדיבות יקבי ברקן