גרטן תפו"א ונקניקיות קנקרס
מתכון מיוחד לגרטן צרפתי בגרסת בשרית, בשילוב תפוחי אדמה, קונפי שום ופרוסות פריכות של נקניקיות קנקרס. המנה מוקרמת בשמנת סויה איכותית היוצרת מרקם וטעם ייחודיים. ניתן להוסיף רצועות גמבה אדומה לגיוון הצבעים והטעמים. בתיאבון!
גרטן תפו"א ונקניקיות קנקרס
מתכון מיוחד לגרטן צרפתי בגרסת בשרית, בשילוב תפוחי אדמה, קונפי שום ופרוסות פריכות של נקניקיות קנקרס. המנה מוקרמת בשמנת סויה איכותית היוצרת מרקם וטעם ייחודיים. ניתן להוסיף רצועות גמבה אדומה לגיוון הצבעים והטעמים. בתיאבון!
מצרכים (לכ- 4 מנות):
1 חבילה נקניקיות קנקרס יחיעם (280 גרם)
3-4 תפוחי אדמה לבנים בינוניים
1/2 גמבה פרוסה לרצועות דקות
1 מיכל שמנת צמחית 5% על בסיס סויה (250 מ"ל)
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לקונפי שום:
שיני שום מקולפות מראש שום שלם
1/2 כוס שמן זית
1 כפית טימין יבש
אופן ההכנה:
- להכנת הגרטן: מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה דק מאוד (כדאי באמצעות "מנדולינה"). פורסים 4-5 נקניקיות קנקרס בצורה אלכסונית.
- להכנת הקונפי: בסיר קטן שמים את שיני השום והטימין ומכסים בשמן זית. מבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות ועד להזהבה. מניחים בצד.
- מסדרים שכבת תפו"א ונקניקיות על גבי תבנית פיירקס משומנת, מפזרים רצועות גמבה אדומה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצרים שכבה נוספת ויוצקים את השמנת על כל התבנית. הנוזלים צריכים להגיע בערך עד שני שליש מגובה תפוחי האדמה.
- עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה.
מסירים את נייר האלומיניום, מוסיפים את הקונפי שום ומחזירים לתנור למשך 20 דקות, עד שקצה תפוחי האדמה ישחים.