גמבה ממולאת גבינות בנוסח בלקני
מתכון באדיבות גבינות השומרון
גמבה ממולאת גבינות בנוסח בלקני
מצרכים:
50 גמבות קטנות מוכנות למילוי
1.5 ק"ג גבינה בולגרית מלוחה- שומרון
1.5 ק"ג גבינת שמנת- שומרון
10 ביצים
מלח
פלפל לבן
כ- 2 ליטר רוטב עגבניות טריות
אופן ההכנה:
* את הגמבות הנקיות לקלות בתנור חם מאוד,עד שהקליפה מקבלת צבע חום ומתפקעת. להוציא את הגמבות מהתנור לתוך כלי ולכסות היטב עם מכסה למשך כ- 30 דק'.
* לקלף את הגמבות.
* לערבב את הגבינה הבולגרית, המלוחה המפוררת עם גבינת השמנת והביצים. לתבל עם מלח ופלפל. לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
* למלא את הגמבות עם מלית הגבינה ולהניח על תבנית האפייה. לצקת מעל את רוטב עגבניות הטריות ולאפות בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות במשך כ- 15-20 דק'.
מתכון באדיבות גבינות השומרון