חברת "קיצנאייד", יצרנית המיקסר החזק והטוב, מגישה מתכון משובח להכנת מאפה מיוחד ממבחר פירות החג.
מתכון משובח להכנת מאפה מיוחד ממבחר פירות החג.
מתכון לגלילת פירות
גלילת הפירות הינה מאפה פריך ומשובח המשלב בתוכו מבחר פירות יבשים. הבצק הינו בצק פריך וקל ומחולק ל4 גלילים, את הגלילים עוטפים בציפוי מבריק של מי סוכר ופורסים לפרוסות אישיות.
המאפה פשוט להכנה, נראה מצוין והכי חשוב טעים במיוחד.
הבצק
350 גר` קמח תופח (חבילה 1)
200 גרם מרגרינה עם מלח
100 גרם סוכר
1/2 כוס מים /מיץ
2 חלמונים
מלית
100 גרם תאנים קצוצות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
150 גרם תמרים ללא גלעין
1 כף דבש
2 כפות מיץ לימון
1 תפוח גרנד מגורר גס
ציפוי
1 כוס מים
1 כפית שמן
2 כפות סוכר
הכנת הבצק
נפי את הקמח לקערה וחלקי את המרגרינה לקוביות, הוסיפי את כל החומרים לקמח והכניסי למיקסר- הפעילי את המערבל למשך 5 דקות במהירות סבירה עד לקבלת בצק נוח וגמיש לרידוד, חלקי את הבצק ל4 כדורים רדדי כל כדור בצק לעלה בגודל של 20-30 סנטימטר.
הכנת המלית
שימי בקערה את התאנים האגוזים והתמרים הקצוצים, הוסיפי את הדבש, מיץ הלימון והתפוח, בחשי בכף המיקסר לתערובת אחידה במהירות נמוכה עד לקבלת תערובות אחידה.
הכנת הגליל
חלקי את התערובות ל4 מנות, על כל עלה בצק שימי מנת תערובות. מרחי את התערובת על שטח העלה, גלגלי את בצק העלה לגליל.
שלבי אפייה
רפדי תבנית אפייה בנייר אפיה, העבירי את הגלילים לתבנית, חממי את התנור ל180 מעלות ואפי כ15 דקות.
הכנת הציפוי
ערבבי את המים, השמן והסוכר. הוציאי את הגלילים מהתנור, משחי את הגליל בציפוי והחזירי את התבנית לתנור.
המשך אפיה
המשכי לאפות ב180 מעלות עוד כ30 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
הוציאי מהתנור והגישי לכולם…
מגישה חברת "קיצנאייד", יצרנית המיקסר החזק והטוב.