קציצות פרסיות של בשר, אורז ועשבי תיבול ברוטב עגבניות. מתכון פרסי מסורתי לפסח באדיבות איציק פור
קציצות פרסיות של בשר, אורז ועשבי תיבול ברוטב עגבניות. מתכון פרסי מסורתי לפסח באדיבות איציק פור
כמות של 15-20 קציצות
מרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר טחון
200 ג' חזה עוף טחון
צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
חצי צרור טרגון
מעט עלי סלרי
כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
1 כוס אורז
2 ביצים
2 בצלים
1 כף רסק עגבניות
1 קילו עגבניות
20 שזיפים לא מגולענים
אופן ההכנה:
* טוחנים את בשר הבקר והעוף ומוסיפים את עשבי התיבול, הסלרי, מלח פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקה, אורז וביצים מערבבים יחד לכדי עיסה.
* מטגנים את הבצלים מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות, מוסיפים מים כדי הצורך (2 ליטר בערך) ומרתיחים.
* יוצרים קציצות מהעיסה, ומכניסים לכל אחת מהן שזיף, מהדקים ומכניסים לרוטב העגבניות. מנמיכים את גובה האש ומבשלים חצי שעה.