מתכון מפסטיבל הערק של Olive Leaf בשרתון ת"א – באדיבות שף הבית צ'רלי פדידה
מצרכים
- 4 פרוסות בריוש מוברשים בשמן זית ואפויים עד לצבע זהוב
- עגבניות שרי אדומות וצהובות( 4 מכול אחד) חלוטות במים וקלופות
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית סילאן
- כפית שמן זית
- 8 זיתי טאסוס מגולענים
- 4 פילה לימון
- 8 גבעולי שמיר לקישוט המנה
- מלח פלפל
מצרכים לממרח טופו
- 8 כפות גבינת טופו
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף עירית קצוצה
- 1 כפית שמיר קצוץ
- 5 כפות ערק מסוג אלוואדי 50%
- מעט מלח ופלפל שחור טרי
אופן ההכנה
- הכנת ממרח טופו: מוסיפים לקערה גבינת הטופו, עשבי תיבול קצוצים, ערק ותבלינים
מערבבים היטב ומעבירים לשק זילוף עם צינטר משונן ומניחים בצד.
- הכנת עגבניות במרינאדה: אל קערה נוספת מכניסים עגבניות שרי קלופות ומתבלים בבלסמי, מלח, פלפל, סילאן ושמן זית. מערבבים ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
- הכנת עגבניות צלויות: חותכים 2 עגבניות שרי צהובות לחצי ומניחים בקערה. לאחר מכן חותכים 2 עגבניות שרי אדומות לחצי ומוספים באותה בקערה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעבירים למגש אפייה, מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ומכניסים את העגבניות להשחמה לפרק זמן של בין 5-3 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
- השלמת המנה: מכניסים 8 זיתי טאסוס לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות – עד ליבוש ופריכות. קולפים לימון ומוציאים ממנו כ-4 פילה לימון. אופים את פרוסות הבריוש בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות בין 8-6 דקות ומניחים בצד.
אופן הרכבת המנה: מזלפים טופו על גבי הבריוש, מקשטים בעגבניות שרי